Navigation Menu+

SM i Dans 2017

Posted on jun 14, 2017

Att dansa tycker många är roligt och det är dessutom en mycket bra motionsform. Man kan även tävla i dans, både som nöje och i höga tävlingsklasser som SM. Många börjar dansa i unga åldrar och fortsätter sedan nästan hela livet, men minst lika många finner glädje i dansen när de är lite äldre och börjar då på olika danskurser eller åker iväg och dansar ett par dagar per år.

Roligt att tävlingsdansa

Det finns flera olika tävlingar i dans och man kan dansa flera olika sorters dansstilar och danssorter. Den stora tävlingen SM avgjordes i Kalmar under 2017 och lockade dansare från hela Sverige. Här dansades flera vanliga och ovanliga danssorter, t.ex. stilar som bugg, vals och flera andra sorter. Danstävlingar lockar ofta stor publik och ibland väcks även dansintresset hos dem. Dans är en motionsform som de flesta kan delta i, eftersom dansen finns i så många olika typer och hastigheter.

Dans är populärt

Många gillar dans och människor som kan dansa. Kanske är det därför personer på olika dejtingsajter använder bilder på när de dansar eller skriver i sin profil att de är duktiga dansare. Har man ett gemensamt intresse för dansen, kan det vara ett bra sätt att träffas på de första gångerna och man har också en gemensam hobby på fritiden. Dansar man samma typ av dans kan man också tävla tillsammans och man behöver inte oroa sig över att man inte har en partner att dansa med.