Navigation Menu+

Satsa rejält på bröllopsdansen

Posted on aug 5, 2021

I ceremonin och på festen runt ett bröllop finns många ikoniska ögonblick. Kyssen i kyrkan, riskastningen, alla tal och skålar vid middagen, brudparet som skär upp tårtan… Och så bröllopsvalsen förstås.

Oavsett om du håller dig till traditionerna eller tänker mer nyskapande kring höjdpunkter, dekorationer och tema till ditt bröllop är nog dans något många lägger extra krut på i planeringen inför bröllopet. Inte bara brudparets bröllopsvals är viktig, utan även dansgolvet efteråt. En fest utan dans är knappt någon fest alls, och när dina gäster har klätt upp sig till tänderna är det läge att se till att de får de allra bästa förutsättningarna att snurra runt sina fina klänningar på ett mäktigt dansgolv.

Brudparets dans

Att brudparet inviger dansgolvet är en gammal fin tradition i många bröllopskulturer. Liksom med det mesta här i världen har traditionen kring brudparets dans moderniserats betydligt de senaste åren, och brudpar av i dag är inte alls bundna till att dansa just vals som öppningsdans för kvällen.

För den som är inriktad på att göra en riktig show av sin bröllopsdans, och kanske få till ett vitalt videoklipp på kuppen, finns massor av inspiration att hitta på internet. Din entré på dansgolvet som nybliven fru är kanske ditt livs största chans att verkligen leva ut dina superstjärnedrömmar, precis som dansaren Melissa Molinaro gjorde med sitt Beyoncé-moment.

Däremot är det aldrig fel att hålla på traditionerna! För dig som vill vara riktigt högtidlig är det god idé att låta sig inspireras av de kungliga. När kronprinsessan Victoria fick sin Daniel i juni 2011 var brudparets vals självklart en traditionell wienervals.

Ett bröllop kan leda till fler

Glöm inte att det är fullt möjligt att flera av dina gäster lyckas dansa sig till kärlek på just din bröllopsfest! Kärleken ligger i luften redan från början. Ett praktexempel på ett par som möttes på ett bröllop är Måns Zelmerlöw och hans Ciara.