Navigation Menu+

Dans och musik på after ski

Posted on mar 17, 2017

Du är långt ifrån ensam om att tycka att after ski är det bästa med skidåkningen. De flesta klubbar på skidorterna anordnar bra fester efter en dag i backen och det viktigaste är självklart riktigt bra musik. Som vi alla vet kan rätt musik få igång vilken fest som helst. Odödliga klassiker som Living next door to Alice och Sweet home Alabama går alltid hem i dessa sammanhang men mer moderna låtar har också börjat att ta sig in på krogarna på skidorterna. Medryckande, upptempo och enkla texter verkar vara ett vinnande koncept.

Jason Mraz eller svenska klassiker?

Med ett kommande Junior-VM i Åre är det mycket som ska förberedas, inte minst musiken på after skin. STS Alpresor gjorde för några år sedan en sammanställning över de mest populära låtarna, då vann Jump med Van Halen. En catchig låt som går att släppa loss till på dansgolvet. Det som överraskade på denna lista med i övrigt snabba upptempolåtar, var den lugna I’m Yours med Jason Mraz. Om du istället vill satsa på svenska klassiker är De ä bar å åk, Bästa svängen Hökarängen och Vi åk bättre da för da rekommendationer. Alla tre låtar lämpar sig bäst på just en after ski.

After ski för barn

För att dagen i backen ska bli riktigt bra och mysig gäller det vara rätt klädd. Butiken 8848 barn har mycket bra vinterkläder för familjens yngre medlemmar. Efter en härlig skidåkningsdag passar det att festa loss med after ski. Just de yngre i familjen kanske inte är bekanta med alla låtar som vanligtvis spelas, även nyare musik som Barbie girl och Let me entertain you börjar att få några år på nacken. På de fester som är anpassade för barn spelas vanligtvis mer moderna låtar som Vart jag mig i världen vänder med Den svenska Björnstammen. Det viktigaste på after ski är trots allt att våga släppa loss, dansa och ha kul.