Navigation Menu+

Dans, musik och ringlekar

Posted on apr 18, 2017

Vi svenskar gillar att röra på oss och många besöker gymmet relativt ofta för diverse gruppaktiviteter såsom t ex Zumba, Aerobic eller liknande. En del går istället på riktiga dansskolor som finns på många ställen runt om i landet. Men även soffpotatisar som inte gillar att röra på sig kan ha stor glädje av att t.ex. dansa på vänners bröllop, runt julgranen eller midsommarstången tillsammans med barnen eller vid andra liknande danstillfällen. Vi kanske inte har rytmen i blodet, vi svenskar, men vi gillar oftast att dansa ändå bara för att ha kul.

Börja redan när barnen är små

De allra flesta danser och ringlekar startar oftast i många människors liv vid ett klassiskt midsommarfirande. Det är ett bra och naturligt sätt för små barn att introduceras till dansen, det blir lekfullt och roligt med “små grodorna” och andra djur och de får delta med hela kroppen. Det är till stor del samma danser som senare på året sker runt julgranen och eftersom barnen känner igen danserna så kommer de även ihåg rörelserna och texten och sjunger glatt med. De allra minsta barnen som inte kan gå än har ofta stor behållning av att sitta tryggt i mammas eller pappas famn medan den vuxne går med i ringdansen.

Dansa på kalas

När barnen fyller år kommer de ofta med massor av idéer på vad de vill ha för teman på sina kalas och det kan vara lätt som förälder att bli alldeles snurrig och inte veta vart man ska börja eller var man ska inhandla alla dessa saker. För att inte prata om hur man ska få tid att ordna alla aktiviteter. Då kan du vända dig till barnkalas-stockholm.com så anordnar de allt efter dina önskemål och tar hand om hela kalaset, inklusive underhållningen. Själv kan du smita in i badrummet och tappa upp ett hett bad och passa på att njuta av lite lyxig egentid medan barnen kalasar.