Navigation Menu+

Zumba

Posted on jul 19, 2016

Dansstilen Zumba är något som tog människor med storm då det blev en riktigt stor hit under 2014-2015. Trots att dansstilen har funnits betydligt längre än så, blev det mer och mer människor som började se det fantastiskt roliga med dansstilen och som även såg alla det möjligheter till träning och viktnedgång som dansen utgjorde.

Zumba är något som det allra flesta människor kan utöva och stegen är vanligtvis väldigt enkla och upDancing peopleprepas mycket under passets gång. Dansstilen har mycket influenser från många latinska danser och musiken är snabb och intensiv för att få igång både kropp och sinne.

När man ser på videos eller pass där människor dansar Zumba är det vanligt att man ser mängder med färgglada kläder. Zumban är en mycket positiv och glad dansform och många föredrar att klä sig därefter, däremot är detta absolut inget krav och det finns egentligen inte kod för hur man bör klä sig när man dansar Zumba. Kläderna bör vara bekväma nog för dig att kunna röra dig fritt, eftersom rörelserna sker snabbt är det även viktigt att du har ett par riktigt bra skor som inte fastnar i det underlag som du dansar på. Det allra flesta typer av dansskor fungerar utmärkt, medan man bör undvika skor som t.ex. är till för löpning.

Om man jämför Zumba  med andra typer av dansstilar är det nog många som skulle med om att det är ett väldigt fritt sätt att röra sig på. Det finns inga felaktiga steg och inga regler för hur eller till vilken musik som dansen ska utövas, bara det går undaInstructor With Customers Practicing Aerobic Dance In Gymn! Fördelen med Zumba, till skillnad från andra typer av danspass, är att den inte är uppbyggd på ett sådant sätt att man behöver komma ihåg en längre koreografi. Rörelserna upprepas ofta under dansens gång och passen är uppbyggda på ett sådant sätt att man istället använder sig av små sekvenser.

Zumba är en mycket effektiv form av träning som gör att man svettas betydligt mer än vad man först kanske trott. Dansen håller ett mycket högt tempo genom hela passet och man kan vara säker på att man fått en ordentlig dos lycka och motion när man är klar.