Navigation Menu+

Dans och musik för barn

Posted on mar 28, 2016

De allra flesta barn tycker att det är roligt att få dansa och röra sig till musik. Detta är något som man vanligtvis gör redan från en mycket låg ålder och är ett mycket bra sätt för barnet att få röra på sig, men även få vara kreativ och uttrycka känslor i form av rörelser.

Ju större del av vår vardag som tas upp av tekniken som smartphones eller TV, desto viktigare är aLittle girl singing on a microphonett det att kunna erbjuda barnet att annat alternativ till att sysselsätta sig. Det är inte en självklarhet att alla Barn tycker om att dansa och vill göra detta på sin fritid, men är ett mycket bra sätt för mindre barn att komma bort från tv-apparater och allt som det hör till.

Att dansa är ett sätt för barnet att få komma i kontakt med sig själv och sin kropp. Det är inte bara motoriken som blir bättre, utan motionen ser även till att barnet utvecklas mer effektivt och koncentrationssvårigheter kan minska. En mycket stor fördel är även att barnet får möjlighet att vara självständigt och lära sig att samspela med andra barn och situationer under former som är både roliga och trygga.

Idag finns det otaliga möjligheter för det barn som vill börja dansa. Precis som för vuxna så erbjuds det klasser i alla olika typer av dansstilar och i alla olika nivåer. Redan från en mycket låg ålder kan man tillsammans med sitt barn gå på kurser som barn rytmik, vilket är en mycket enkel version av dans och musik och lämpar sig vanligtvis till barn i 1-3 års ålder, men finns även till för äldre barn som önskar prova på.

ballerinaAtt börja dansa är ingenting som egentligen behöver kosta pengar. Vill man kan man enkelt stå hemma i vardagsrummet, ensam eller tillsammans med vänner och träna på att dansa. Internet är idag så pass stort att det finns mängder med olika instruktörer som lägger upp filmer som man som privatperson kan använda sig av. Detta är ett bra sätt att komma igång med dansen, men tyvärr är det många fina och utvecklande delar av att dansa i grupp med andra människor, som faller bort.